skip to Main Content

De 3 kenmerken dat uw kozijnen aan vervanging toe zijn

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe?

Wanneer is het nodig uw kozijnen te laten vervangen? U wilt natuurlijk niet dat uw woning inbraakgevoelig wordt of u een hogere energierekening krijgt omdat er warmte verloren gaat. In sommige gevallen is het voldoende om uw kozijn te laten repareren en is het niet nodig het hele kozijn te vervangen. Echter is dit niet altijd de beste oplossing en is het soms noodzakelijk een nieuw kozijn aan te schaffen. Hoe herkent u een kozijn dat aan vervanging toe is? Er zijn verschillende kenmerken waaraan u kunt zien of uw kozijnen aan vervanging toe zijn. Wij zetten 3 kenmerken voor u op een rijtje.

Houtrot

Wanneer u houten kozijnen heeft, is er altijd de kans dat er houtrot ontstaat. Houtrot ontstaat wanneer vocht het hout in trekt en zich van binnenuit verspreidt in het hout. Er zijn verschillende manieren waarop u houtrot herkend. Zitten er scheurtjes in de verflaag of zachte plekken in het hout? Dan is de kans groot dat uw kozijn houtrot heeft. Om dit te controleren kunt u met behulp van een schroevendraaier in het hout prikken. Komt u er makkelijk doorheen? Dan is het hout verrot.

Klemmende ramen

Ook klemmende ramen zijn een kenmerk dat uw kozijnen aan vervanging toe zijn. Vaak is dit een gevolg van houtrot. Doordat uw houten kozijnen beschadigd zijn of het vocht in de kozijnen ervoor zorgt dat het hout uitzet, kunnen uw ramen gaan klemmen. Zorg er wel voor dat u zeker bent dat dit een doorlopend probleem is. Klemmende ramen kunnen namelijk ook een gevolg zijn van de wisseling van de seizoenen.

Slechte isolatie

Merkt u dat er koude lucht langs uw raam naar binnen komt? Dit duidt vaak op schade aan het kozijn. Verouderde kozijnen zijn regelmatig de oorzaak van isolatieproblemen. Dit is zeker het geval wanneer uw woning ook nog enkel glas heeft. Om de isolatie in uw woning te verbeteren, is het aan te raden zowel nieuwe ramen als kozijnen te laten plaatsen. Deze investering betaalt zich meestal snel terug in de stookkosten.

Bent u op zoek naar een goede bouwpartner? Arka Bouwbedrijf helpt! Neem contact met ons op door een bericht te sturen via het contactformulier op deze website. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top