skip to Main Content
Ontdek De Voordelen Van Payroll In De Bouw

Ontdek de voordelen van payroll in de bouw

Bouwbedrijven en payrolling

Wij zien dan steeds meer bouwbedrijven kiezen voor payroll. Wij van Arka Bouwbedrijf wilden daarom meer weten over deze manier van werken. Waarom is payroll in de bouw zo handig? In dit blog hebben wij de verschillende voordelen van payrolling voor u op een rij gezet. Natuurlijk geven wij u ook meer informatie over wat payroll precies inhoudt. Lees snel verder.

Flexibiliteit in de bouw

Voor bouwbedrijven is flexibiliteit heel belangrijk. U heeft regelmatig flexibele werkkrachten in dienst. Dit zorgt voor een hoop administratieve rompslomp. Gelukkig is payroll dan een zeer goede oplossing. U behoudt namelijk uw flexibiliteit, maar hoeft zich geen zorgen meer te maken over de personeels- en salarisadministratie. Dit wordt namelijk overgenomen door de werknemers van het payrollbedrijf. U hoeft zich als werkgever ook niet meer druk te maken over ingewikkelde cao’s, verschillende toeslagen en vergoedingen. Een payrollbedrijf heeft alles kennis in huis om uw administratie perfect op orde te houden.

Payrolling

Wanneer u als werkgever van een bouwbedrijf kiest voor payroll, draagt u het juridisch werkgeverschap van uw bedrijf over aan het payrollbureau. Het payrollbedrijf is dan op papier verantwoordelijk voor de werknemers. Dit betekent dat zij ook de arbo-, loon- en personeelsadministratie van u overnemen, inclusief de bijbehorende plichten en financiële risico’s. Het payrollbedrijf verzorgt echter niet de selectie en werving van nieuwe werknemers. Als werkgever blijft u de operationeel werkgever. Dat houdt in dat u nog steeds de werknemers aanstuurt, selecteert en aanneemt.

De voordelen van payroll in de bouw

Payroll in de bouw brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo hoeft u zich niet meer bezig te houden met de administratieve rompslomp van flexibele dienstverbanden. De goed opgeleide medewerkers van het payrollbedrijf zorgen voor de arbo-, loon- en personeelsadministratie van uw bedrijf. Een ander groot voordeel is dat u met een overstap op payroll vaak flink wat kosten kunt besparen. Het zelf bijhouden van de personeelszaken is namelijk een tijdrovende en dure klus. Het uit handen geven van deze taken kan u dan ook behoorlijk wat geld schelen. Het laatste grote voordeel is dat u met payrolling meer tijd krijgt om zich te focussen op het ondernemen.

Neem contact op met een payrollbureau

Bent u na het lezen van dit blog benieuwd naar wat payroll voor uw bouwbedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met een payrollbureau bij u in de buurt en bespreek de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u voor vragen of opmerkingen ook altijd bij ons terecht. Laat dan bijvoorbeeld een bericht achter via het online contactformulier op onze website. U kunt dan snel een reactie van ons verwachten.

Back To Top