skip to Main Content
Pvc-vloer Geschikt Voor Iedere Nieuwbouwwoning

Pvc-vloer geschikt voor iedere nieuwbouwwoning

Vele stijlvolle soorten pvc-vloeren beschikbaar

Wie een nieuwbouwwoning koopt, moet daarvoor ook op zoek naar een goede nieuwe vloer. Een pvc-vloer is voor nieuwbouw zeer geschikt. Waarom? Ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk en ze passen in eigenlijk iedere interieurstijl. Het assortiment aan pvc-vloeren is enorm. Dat maakt kiezen misschien niet makkelijker, maar dan weet u wel dat er zeker te weten een geschikte vloer te vinden is. De pvc-vloer is redelijk eenvoudig zelf te leggen, maar er zijn hierbij wel aan aantal aandachtspunten. Daarover leest u hieronder meer.

Soorten pvc-vloeren

Bedenk vooraf goed welke soort pvc-vloer u wilt leggen. Een pvc-vloer in stroken en tegels met een kliksysteem zijn bijzonder populair. De reden: deze vloer kunt u eenvoudig aan elkaar klikken zonder lijm. Bovendien is deze vloer snel weer los te maken en mee te nemen naar een andere woning. Ook is er een pvc-vloer die verlijmd moet worden op de ondervloer. En ten slotte is er een middenweg: zelfklevende pvc-stroken waar geen extra lijm voor nodig is. De keuze is aan u.

Vloerverwarming

De meeste nieuwbouwwoningen hebben vloerverwarming. Ook daarom is een pvc-vloer een zeer geschikte keuze. En daarom kiezen veel mensen ook voor een pvc-vloer in een nieuwbouw huis.

Egale vloer

Vaak heeft een nieuwbouwwoning een ingefreesde vloerverwarming waarbij sleuven in de dekvloer moeten worden gefreesd. Om de ondergrond klaar te maken voor een pvc-vloer, is het belangrijk om de vloer te laten egaliseren. Maak met de aannemer dus duidelijke afspraken om onverwachte kosten of problemen na de oplevering te voorkomen. Als de vloer niet goed geëgaliseerd is, kunnen de vloerstroken ongelijk komen te liggen met kans op beschadigingen. Ook kunnen zo vochtproblemen ontstaan. Bij een verlijmde of zelfklevende pvc-vloer kan de lijm hierdoor niet goed hechten en/of sneller loslaten.

Geschikte ondervloer kiezen

Kijk welke ondervloer geschikt is voor uw soort pvc-vloer. U heeft een ondervloer niet voor elke soort pvc-vloer nodig. Sommige vloeren hebben namelijk een geïntegreerde ondervloer. Dat zijn de 2-in-1 pvc-vloeren.

Zelf de pvc-vloer leggen

Als u voor klik pvc kiest, is de vloer zelf leggen geen probleem. Let er wel op dat de ondergrond goed geëgaliseerd is. En let er ook op dat in de eerste weken na de oplevering nog veel bouwvocht aanwezig is. Dat kan een negatieve invloed hebben op de nieuwe vloer. Zorg in de eerste periode voor goede luchtcirculatie in huis en doe eventueel een vochtmeting voordat u pvc-vloer in nieuwbouw gaat leggen. Neem bij twijfel gerust contact met ons op, zodat we uw vragen kunnen beantwoorden.

Back To Top