skip to Main Content
Waarom Kiezen Voor Een Metalen Trap?

Waarom kiezen voor een metalen trap?

Trappen in diverse robuuste materialen

Trappen kunt u maken van diverse constructiematerialen. Dat kunt u doen van hout, beton en metaal. Elk materiaal heeft specifieke eigenschappen en geven de trap een eigen karakter. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van het kiezen voor een metalen trap.

Voordelen van metalen trappen

Om het kiezen voor een metalen trap wat makkelijker te maken, zetten we hieronder eerst de voordelen van een metalen trap op een rijtje:

  • Verschillende metaalsoorten en afwerkingen mogelijk: u kunt kiezen uit meerdere metaalsoorten (inox, aluminium, ijzer of staal) en afwerkingen (onbehandeld, gelakt, gegalvaniseerd of een fraaie combinatie met andere materiaalsoorten.
  • Verschillende uitvoeringsmogelijkheden: wat dacht u van een steektrap, draaitrap of wenteltrap, (zweeftrap, open trap en dergelijke?
  • Metaal past bij verschillende interieurstijlen: trappen in metaal zijn populair om hun industriĆ«le look en worden daarom vooral geplaatst in moderne, strakke interieurs. Mat met dit materiaal zijn ook andere afwerkings- en uitvoeringsmogelijkheden mogelijk.
  • Metaal is erg sterk: door de grote draagkracht van metaal is het maken van grote overspanningen mogelijk, met een minimum aan steunpunten en zonder dat een te zware of dikke constructie nodig is.
  • Metaal is prima voor een buitentrap en een binnentrap: ze worden bijvoorbeeld geplaatst als huistrap, zoldertrap, keldertrap, brandtrap, buitentrap.
  • Metaal is onderhoudsvriendelijk: een metalen trap vraagt weinig onderhoud en vertoont bij normaal gebruik nauwelijks gebruikssporen.

Soorten metalen trappen

Een van de grote voordelen van metalen trappen is dat ze in diverse materiaalsoorten te maken zijn: staal, inox, ijzer en aluminium.

Stalen trap

Een stalen trap heeft samen met een inox trap de meest strakke look. Staal is wel vaak een stuk voordeliger. Een stalen trap is zeer sterk en goed bestand tegen krassen en andere beschadigingen. De grote draagkracht van staal maakt het zeer geschikt voor inventieve constructies. We noemen bijvoorbeeld trappen met grote overspanningen en rondingen. Een nadeel van staal is wel dat het kan roesten. Wie kiest voor een stalen trap in de buitenlucht, moet hem wel eerst behandelen met een poedercoating of hem galvaniseren.

Inox trap

Een inox trap is gemaakt van roestvrij staal (rvs) en heeft over het algemeen de meest strakke uitstraling. Dit maakt de Inox trap zeer geschikt voor plaatsing buiten. Een trap in inox is wel de meest kostbare variant van de metaalsoorten.

Aluminium trap

De voordeligste metalen trap is de aluminium trap. Een trap in aluminium is ook minder sterk en gevoeliger voor krassen. Dat kun tu oplossen door de trap te galvaniseren. Aluminium is van nature goed bestand tegen roest.

IJzeren trap

IJzeren trappen worden meestal uitgevoerd in gegalvaniseerd ijzer. Een ijzeren trap heeft in alle gevallen de meest robuuste look. Hoewel hij ook als huistrap geplaatst kan worden, wordt hij het meest gebruikt als buitentrap.

Conclusie

Als u bovenstaande goed heeft doorgenomen, kunt u zelf de beste conclusie maken welke trap van metaal het beste bij uw huis binnen of buiten past.

Wilt u meer weten over stalen trappen? Stuur ons een bericht met uw vraag via ons contactformulier.

Back To Top