skip to Main Content

Waarom een warmtepomp kopen?

Energieprijzen en opwarming aarde door het dak

Aanvankelijk merkten we mondjesmaat dat de opwarming van de aarde echt ingezet is. Wat incidenten in temperatuurstijging leken met een hittegolfje hier een daar, lijkt nu toch structureel te zijn. Het klimaat warmt op, de zeespiegel stijgt en de fossiele energie is vrijwel onbetaalbaar geworden. Eigen schuld, dikke bult, of kunnen we nog wat doen? We moeten verduurzamen. Bij nieuw te bouwen woningen uiteraard, maar vooral ook bij energieslurpende oude woningen en bedrijfspanden. Goed isoleren en een warmtepomp installeren is een noodzakelijk begin. Dit blog gaat over het installeren van een warmtepomp.

Hybride warmtepomp

Niet iedereen had het lef om over te stappen naar groene energie met een warmtepomp. Het is echter geen kwestie van lef tonen meer; het is nu bittere noodzaak. De eerste warmtepomp waarmee we laten kennismaken, is de hybride warmtepomp. Die kunt u combineren met uw cv-ketel. Uw (veel te dure en schaarse) gasverbruik gaat hiermee met 70% omlaag. Uw stroomverbruik gaat hierdoor wel enigszins omhoog, Maar u moet ergens beginnen. Goed doorpakken kan ook met de elektrische warmtepomp

Elektrische warmtepomp

De elektrische warmtepomp gebruikt de buitenlucht als ‘energiebron’. De elektrische warmtepomp kunt u aan de dakrand, aan de gevel of in de tuin van het huis plaatsen om zoveel mogelijk buitenlucht op te vangen. Het binnendeel van de elektrische warmtepomp kan bij sommige modellen ver van het buitendeel geplaatst worden, op een plek waar niet in de weg staat. Prima oplossing. Maar het kan nog beter met de lucht-waterwarmtepomp!

De lucht-waterwarmtepomp

De lucht-waterwarmtepomp is meest duurzame oplossing en bestaat uit drie delen: een binnendeel, een buitendeel en een boilervat. Deze pomp geeft warmte aan het water voor uw radiatoren of de vloerverwarming. Het warme water kunt u zelf gebruiken om mee te douchen of af te wassen.

Warmtepomp aanschaffen

Wij hopen dat de informatie over de drie soorten warmtepompen hierboven u helpen om ook een warmtepomp aan te schaffen. Heeft u uw keuze voor welke warmtepomp al gemaakt? U kunt uiteraard altijd nog informeren bij een vakman of uw keuze de juiste voor u is.

Hulp nodig bij het zoeken naar de beste warmtepomp voor u? Neem gerust contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top