skip to Main Content

Wat is een tochtprofiel?

Voorkomen dat het tocht binnen

Tochtprofielen zijn de oplossing voor die vervelende tocht in huis. Ook helpen ze voorkomen dat er warmte weglekt. Zo houdt u het binnen comfortabel en de energierekening laag. In dit artikel leest u meer over deze simpele oplossing, die u vaak eenvoudig zelf kunt aanbrengen.

Tocht in huis

Tocht komt binnen door spleten en kieren langs de kozijnen van ramen en deuren. Dit zorgt voor een onaangenaam klimaat in huis. Daarnaast kan er ook warmte naar buiten weglekken en visa versa. Er zijn meerdere manieren om dit probleem aan te pakken. Zo kunt u uw kozijnen voorzien van dorpels of tochtprofielen, maar in dit artikel beperken we ons tot de tochtprofiel.

Voorkomen dat het tocht binnen

In de basis bestaan er twee soorten tochtprofielen: inbouw en opbouw tochtprofielen. Het inbouw tochtprofiel kunt u gebruiken wanneer het kozijn hier een speciale sponning voor heeft. Deze is dan onzichtbaar wanneer de deur of het raam gesloten is. Is er geen sponning voor een tochtprofiel? Dan kunt u een opbouw tochtprofiel gebruiken. Deze is wel zichtbaar aan de dagkant van de deur of het raam.

Siliconen strip of borstel

Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een inbouw en opbouw tochtprofiel, kijkt u naar de werking. Voor scharnierende ramen en deuren kiest u dan een tochtprofiel met een lip van siliconen of rubber omdat dit het beste afsluit. In het geval van een schuifdeur of garagedeur kiest u er één met een borstel omdat deze beter bestand is tegen schuiven.

Makkelijke manier om tocht te verhelpen

Tochtprofielen zijn een eenvoudige manier om het tochten binnenshuis te stoppen en bovendien eenvoudig zelf aan te brengen. Een ideale oplossing om het tochten op een voordelige en effectieve manier aan te pakken.

Lees meer over wonen: Aluminium of kunststof schuifpui.

Back To Top