skip to Main Content

Hoe krijgt u blauwsteen weer mooi?

Meestal eenvoudig te onderhouden

Heeft u een vloer van blauwsteen in huis? Dan bezit u een prachtige vloer. Het voordeel van deze vloer is dat hij makkelijk te onderhouden is. Het enige wat u hoeft te doen is het blauwe hardsteen met helder water schoon te maken. Toch kan het zijn dat u een keer pech heeft. Hoe krijgt u uw blauwsteen dan weer mooi? Er zijn verschillende manieren om hier iets aan te doen. Lees snel verder en ontdek welke.

Exclusieve natuursteen

Vloeren van blauwsteen, ook wel Belgisch hardsteen, hebben een karakteristieke blauwgrijze kleur. Ze zijn te verkrijgen in verschillende variaties en schakeringen. Dit type steen is geschikt voor zowel binnen als buiten. De exclusieve natuursteen vloeren geven een prachtige, tijdloze uitstraling aan uw woning. Vanzelfsprekend wilt u die mooi houden.

Natuurlijke bescherming van blauwsteen

Blauwsteen is een natuurlijk, levend materiaal. Door de tijd heen verandert het van kleur en er ontstaat een prachtig patina effect. Doordat het patina zijn werk doet, trekken eventuele vlekken niet in de steen. Eigenlijk heeft blauwsteen al zijn eigen, natuurlijke bescherming. U kunt het blauwe hardsteen eenvoudig onderhouden met water en zeep. Pas daarbij wel op dat u niet te veel zeep gebruikt.

Extra bescherming

Wilt u het onderhoud van uw blauwsteen liever aan een expert overlaten? Dan schakelt u een expert in. Mochten er toch hardnekkige vlekken in uw hardsteen komen, bijvoorbeeld een wijn- of vetvlek, dan kunnen zij deze verwijderen en uw vloer vervolgens een extra beschermlaag geven. Professionals kunnen bijvoorbeeld:

  • Afslijpen
  • Impregneren
  • Kristalliseren
  • Schuren
  • Polijsten

Expert inschakelen

Hoe krijgt u blauwsteen weer mooi? Een expert weet wel antwoord op deze vraag. Bovendien kan hij u precies zeggen welke behandeling het meest geschikt is voor uw vloer. Wilt u een professional inschakelen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top