skip to Main Content

VCA basis opleiding

Onmisbaar voor veiligheid op de werkvloer

Waar gewekt wordt door veel verschillende werknemers, kunnen altijd ongelukjes gebeuren. Maar als die ongelukjes ongevallen worden, zijn de problemen vaak niet te overzien. Zeker niet voor de werkgever als het gaat om verzekeringswerk. Zeker bij bedrijven die in de bouw actief zijn of die werken met gevaarlijke stoffen biedt een VCA basis opleiding letterlijk de basis voor een veilige werkomgeving. Hieronder lees je wat de VCA basis opleiding inhoudt en wat het je als bedrijf oplevert.

Wat is VCA basis?

Met een VCA basis opleiding leren je medewerkers meer over veilig werken op de werkvloer met als doel het voorkomen van ongelukken. Zo is in een branche als de bouw het hebben van een VCA basis certificaat verplichte kost. Wat leert iemand die een VCA opleiding doet en waarom is dit zo belangrijk?

Belang van een VCA-certificaat

De term VCA is een afkorting voor Veiligheid Checklist Aannemers. Het is een certificaat waarmee je kunt aantonen dat jouw bedrijf en je werknemers veilig werken en alles in het werk stellen om eventuele ongevallen op de bedrijfsvloer of bouwplaats te voorkomen. Dat is natuurlijk een prima instelling. Maar het belang zit dieper: Bedrijven waarbij het VCA-certificaat ontbreekt lopen opdrachten en aanbestedingen mis als ze er niet over beschikken. Dat geeft maar aan hoe belangrijk opdrachtgevers het vinden dat je veiligheid voorop hebt staan in je bedrijf.

Wat bewijst het VCA-certificaat inhoudelijk?

Natuurlijk is het hebben van een VCA-certificaat leuk op papier, zullen we maar zeggen. Maar wat bewijs je er nu inhoudelijk mee? Het VCA-certificaat geeft aan dat je medewerkers beschikken over basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. En het toont aan dat ze die basiskennis ook in de praktijk kunnen toepassen op de werkvloer. Dat is in het belang van iedereen.

Meer informatie over VCA basis

Je ontkomt er als bedrijf niet aan om een veilige werkomgeving te creëren op de werkvloer. Sterker nog: eigenlijk moet je dat per se zelf ook willen. Zeker omdat je weet dat met het bezit van VCA certificaten je geen opdrachten meer misloopt. Wil jij ook een VCA basis opleiding laten doen door je werknemers? Maak dan direct een afspraak met het opleidingsinstituut dat het aanbiedt.

Meer weten over dit certificaat of andere vragen over veiligheid op de werkvloer? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top