skip to Main Content
Een Betonvloer Verven

Een betonvloer verven

Een smaakvolle kleur

Wilt u graag een betonvloer in een mooie, smaakvolle kleur? Dat is mogelijk, zelfs wanneer deze vloer allang gestort of er zelfs al jarenlang ligt. In dit artikel vertellen wij u meer over hoe het verven van een betonvloer in zijn werk gaat.

Persoonlijke smaak

Een betonvloer kan worden aangelegd en afgewerkt naar uw persoonlijke smaak. Het gaat dan vaak om woonbeton voor binnenshuis, garagevloeren, kantoorvloeren of werkplaatsvloeren. Deze kan direct worden gestort in uw gewenste kleur. Maar ook vloeren die al gelegd zijn kunnen later alsnog een metamorfose ondergaan en naar uw persoonlijke voorkeur bewerkt worden.

Voorbereiding

Een betonvloer verven die er al een tijdje ligt, vergt de nodige voorbereiding. Het is belangrijk om de vloer eerst goed schoon te vegen en loszittende stukjes en andere rommel te verwijderen. Neem hiervoor een zachte bezem, en daarna de stofzuiger om het oppervlak schoon te maken. Behandel het oppervlak met wat ontvetter, opgelost in water. Spoel na met meer water en laat uw vloer goed drogen om deze voor te bereiden op het verven.

Een egaal oppervlak

De volgende stap is om oneffenheden in het oppervlak op te vullen en deze te repareren, bijvoorbeeld met een vloervuller. Schuur deze plekken vervolgens glad om een egaal oppervlak te creƫren. Heeft u uw betonvloer mooi egaal gekregen, dan is het tijd voor de volgende stap. Plak plinten en muren af en strijk het oppervlak voor met een primer. Zo gaat er geen verf verloren doordat deze meteen in de vloer trekt, en kunt u na het verven van uw betonvloer nog jaren vooruit.

Welke soorten verf?

Er zijn vele verschillende soorten verf die geschikt zijn voor op betonvloeren. Gebruik in vochtige ruimtes wel altijd een verfsoort die vochtbestendig is. En overweeg een extra beschermende coating wanneer uw vloer veel te verduren gaat krijgen. Deze kunt u op uw betonvloer aanbrengen na het verven in de gewenste kleur.

Betonvloer laten verven

Bent u zelf van plan om uw betonvloer te verven of dit te laten doen? Raadpleeg een betonvloer specialist om er zeker van te zijn dat u de meest geschikte verf en hulpmiddelen uitkiest. Deze specialist kan u ook adviseren over het storten en afwerken van nieuwe betonvloeren. Daarmee zorgt u voor een prachtige betonvloer die nog jarenlang kan blijven stralen.

Wilt u tips of uw eigen mooie resultaten met ons delen? Stuur dan gerust een bericht naar [email protected].

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top