skip to Main Content
Dakrenovatie? Tijd Voor Zonnepanelen!

Dakrenovatie? Tijd voor zonnepanelen!

Dakrenovatie? Tijd voor zonnepanelen!

Overweegt u nu of in de nabije toekomst een dakrenovatie voor uw bedrijfspand, loods, schuur of stal? Wellicht wordt het dan ook tijd voor zonnepanelen. De verduurzaming van de samenleving en van het bedrijfsleven is al jaren een groot thema. In dit artikel leest u over de voordelen van een dakrenovatie en hoe deze een goede basis vormt voor het aanschaffen van zonnepanelen.

Waarom een dakrenovatie op zijn tijd nodig is

Er zijn verschillende redenen waarom een dakrenovatie van uw schuur, stal of loods op zijn tijd nodig is. De meest voor de hand liggende reden is soms dat het er simpelweg tijd voor is omdat een dak nu eenmaal niet eeuwig meegaat, maar pakweg zo’n dertig jaar. Maar ook wanneer er schade is opgetreden aan het dek- of isolatiemateriaal, is het verstandig om te investeren in een nieuw dak: scheuren en gaten kunnen namelijk leiden tot grotere overlasten zoals een slechte isolatie, lekkage en op den duur zelfs mogelijk instortingsgevaar. Daarnaast kan de aanwezigheid van asbest ook meespelen in de overweging tot dakrenovatie: deze zal op den duur gesaneerd moeten worden vanwege de bijkomende gezondheidsrisico’s. En wanneer u het aanleggen van zonnepanelen overweegt, is het zeer verstandig om deze op een ‘gezond’ dak aan te leggen.

De voordelen van een dakrenovatie

Hoewel het zeker voor grotere bedrijven een flinke investering kan zijn, wegen de voordelen van een dakrenovatie zeker op tegen de kosten ervan. Hieronder volgen enkele van die voordelen op een rijtje:

  • Esthetisch: een nieuw dak oogt modern en degelijk
  • Isolerend: na een dakrenovatie zal de isolatie en ventilatie optimaal zijn
  • Lichtinval: een dakrenovatie geeft de mogelijkheid tot een verbeterde lichtinval
  • Beschermend: uw dak krijgt een betere weerstand tegen (extreme) weersomstandigheden
  • Uw dak zal optimaal geschikt zijn voor zonnepanelen

Zonnepanelen toevoegen zijn de moeite waard

Wanneer u zich bezighoudt met een aankomende dakrenovatie, zijn eventuele zonnepanelen de moeite waard om te overwegen. Zoals alom bekend zijn zonnepanelen een zeer duurzame investering die zich op termijn terug zal verdienen, en in het geval van grote (agrarische) bedrijven extreem voordelig zal uitpakken. Kortom: zonnepanelen zijn een goede en zeer waardevolle optie om te overwegen als toevoeging aan een dakrenovatie!

Wilt u meer weten over zonnepanelen en dakrenovaties, of wilt u hier zelf tips over delen? Laat dan een bericht voor ons achter via ons contactformulier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top